S našimi tipy budete za chvíli ovládat grilovací náčiní jako profesionálové.
Není důležité, jestli máte kotlový gril, plynový gril nebo elektrický: potraviny při grilování získávají vynikající chuť a aroma a navíc existuje mnoho způsobů, jak potraviny na grilu připravit. Uděláte vše: pečené maso, šunku, žebírka, celé kuře, krůtu, ryby, ale taky koláč, chléb nebo pizzu. A v čem spočívá tajemství přípravy?
A výsledek?
Potraviny, které jsou grilovány nepřímou metodou, zůstávají šťavnaté a křehké.
Dřevěné uhlí:
Náš
tip: pokud si chcete zjednodušit zapálení grilu, použijte startovací
komín Rapidfire. Naplňte komín briketami, umístěte ho středu palivového
roštu a položte pod něj zapálené podpalovací kostky. Do cca 25 minut
máte gril připravený na grilování. Jakmile se na briketách vytvoří slabá
vrstva popela, rozložte brikety buď rovnoměrně po palivovém roštu a
grilujte tak přímo nebo umístěte brikety po stranách a tak použijte
nepřímou grilovací metodu.
Plyn:
Otevřete
poklop grilu, pak ventil plynové láhve a poté zapněte první ventil na
grilu na maximum. Počkejte 2 až 3 sekundy, aby se mohlo nashromáždit
dostatek plynu pro zapálení. Zmáčkněte zapalování a hořák by měl po
prvním nebo druhém zmáčknutí začít hořet. Jakmile se rozhoří první
hořák, zapalte stejným způsobem i ostatní. Zavřete poklop a předehřejte
gril na 300°C. Umístěte potraviny určené ke grilování na rošt a nastavte
ventily do potřebné polohy.