Základní pravidla grilování
Grilujete poprvé? Nebo máte už s grilováním nějaké zkušenosti?
S našimi tipy budete za chvíli ovládat grilovací náčiní jako profesionálové.
Není důležité, jestli máte kotlový gril, plynový gril nebo elektrický: potraviny při grilování získávají vynikající chuť a aroma a navíc existuje mnoho způsobů, jak potraviny na grilu připravit. Uděláte vše: pečené maso, šunku, žebírka, celé kuře, krůtu, ryby, ale taky koláč, chléb nebo pizzu. A v čem spočívá tajemství přípravy?
Nepřímé grilování při uzavřeném poklopu
- Nepřímé grilování na kotlových grilech: rozdělte brikety na dvě části a položte je ke stranám kotle. Díky uzavřenému poklopu bude vzduch cirkulovat kolem grilovaných potravin jako v horkovzdušné troubě a získá tak grilovací aroma. Uzavření poklopu též zabrání vznícení.
- Nepřímé grilování na plynovém grilu: dosáhnete stejného výsledku jako u kotlového grilu, stačí, zapnout pouze hořáky kolem grilovaných potravin. Odkapávající šťáva z masa bude dopadat na Flavorizer aromakolejnice, kde se bude odpařovat a tak pokrm získá neodolatelné grilovací aroma.
A výsledek?
Potraviny, které jsou grilovány nepřímou metodou, zůstávají šťavnaté a křehké.
Správný začátek
Dřevěné uhlí:
Plyn: