Potřebné nářadí
Potřebné nářadí, které by mělo být vždy po ruce pro rychlé, jednoduché a pravidelné čištění grilu:
Po každém grilování: čištění grilovacích roštů
Odstraňte všechny větší zbytky přichycených grilovaných pokrmů z roštu. Pokud odstraníte zbytky předem, např. papírovým kapesníkem, zkrátí to dobu vypálení grilu. Otevřte regulátory cirkulace vzduchu a zavřete poklop. Proces vypálení trvá v závislosti na míře znečištění grilu cca 10 minut. Poté očistěte ještě horký grilovací rošt čistým kartáčem. Odstraňte studený popel z kotle. Tímto zabráníte případným problémům při příštím grilování s cirkulací vzduchu.
V případě potřeby:
NIKDY:
Nikdy nevoskujte či nenatírejte poklop. Díky povrstvení porcelánem Váš gril nepotřebuje další dodatečnou povrchovou úpravu. Porcelán je podstatně odolnější než jakýkoli typ nátěru a vosk by se při rozehřátí grilu rozpouštěl. Chcete-li občas umýt prach a případnou špínu z grilu, použijte teplý mýdlový roztok.