Péče o elektrické grily

Potřebné nářadí

Potřebné nářadí, které by mělo být vždy po ruce pro rychlé, jednoduché a pravidelné čištění grilu:

  • Grilovací kartáč  
  • Jemný čisticí prostředek, popř. Čistič grilů Weber  
  • Hubka na nádobí   
  • Alumisky

Po každém grilování: čištění grilovacích roštů

Odstraňte všechny větší zbytky přichycených grilovaných pokrmů z roštu. Pokud odstraníte zbytky předem, např. papírovým kapesníkem, zkrátí to dobu vypalování. Nastavte regulátor na jeden z vyšších stupňů a zavřete poklop. Proces vypalování může trvat okolo cca 10 minut, podle míry znečištění. Pak jednoduše okartáčujte ještě horký gril čistým grilovacím kartáčem.

V případě potřeby:

  • Alumisky: alumisky vyměňujte pravidelně, dbejte na jejich kvalitu. Pouze alumisky Weber mají optimální tvar a tloušťku shodnou s prostorem pro odnímatelnou misku na odkapávající tuk pod kotlem.  
  • Rošt z nerezové oceli: lze efektivně a jednoduše odmastit Čističem na nerezové grily Weber.  
  • Topné těleso: má díky vysokému výkonu schopnost samočištění. Tepelný výkon a tvar spirály odpuzuje odkapávající tuk a šťávu z grilovaných potravin.  
  • Poklop: pro čištění vnitřních částí poklopu doporučujeme Čistič Q-grilů, dokonale odmašťuje a odstraňuje nepříjemné pachy.  
  • Plynule regulovatelný ventil: Elektrické grily Weber nepotřebují pro uskladnění žádný přístřešek, mohou zůstat stát venku. Pro jistotu však vyjměte topnou spirálu.

Newsletter

O slevách a výprodejích informujeme e-mailem. Pro odběratele připravujeme také různé výhody.