Péče o elektrické grily
Potřebné nářadí
Potřebné nářadí, které by mělo být vždy po ruce pro rychlé, jednoduché a pravidelné čištění grilu:
- Grilovací kartáč
- Jemný čisticí prostředek, popř. Čistič grilů Weber
- Hubka na nádobí
- Alumisky
Po každém grilování: čištění grilovacích roštů
Odstraňte všechny větší zbytky přichycených grilovaných pokrmů z roštu. Pokud odstraníte zbytky předem, např. papírovým kapesníkem, zkrátí to dobu vypalování. Nastavte regulátor na jeden z vyšších stupňů a zavřete poklop. Proces vypalování může trvat okolo cca 10 minut, podle míry znečištění. Pak jednoduše okartáčujte ještě horký gril čistým grilovacím kartáčem.
V případě potřeby:
- Alumisky: alumisky vyměňujte pravidelně, dbejte na jejich kvalitu. Pouze alumisky Weber mají optimální tvar a tloušťku shodnou s prostorem pro odnímatelnou misku na odkapávající tuk pod kotlem.
- Rošt z nerezové oceli: lze efektivně a jednoduše odmastit Čističem na nerezové grily Weber.
- Topné těleso: má díky vysokému výkonu schopnost samočištění. Tepelný výkon a tvar spirály odpuzuje odkapávající tuk a šťávu z grilovaných potravin.
- Poklop: pro čištění vnitřních částí poklopu doporučujeme Čistič Q-grilů, dokonale odmašťuje a odstraňuje nepříjemné pachy.
- Plynule regulovatelný ventil: Elektrické grily Weber nepotřebují pro uskladnění žádný přístřešek, mohou zůstat stát venku. Pro jistotu však vyjměte topnou spirálu.