Grilovací brikety Weber
Grilovací brikety Weber - doporučujeme a víme proč
Dřevěné uhlí, nebo brikety? Rozdíl v kvalitě použitého paliva výrazně ovlivní chuť grilovaného pokrmu. Dřevěné uhlí je sice v nákupní ceně výhodnější, celkově však vychází náklady na grilování při použití dřevěného uhlí dráž. Vzhledem ke kratší době hoření je v důsledku třeba většího množství paliva. Navíc při hoření vzniká množství poletujícího popílku, který může znečistit připravovaný pokrm. Také výhřevnost není u dřevěného uhlí stejnoměrná, na začátku je žár velmi vysoký, velmi rychle však zeslábne.
Výhody použití briket
- Grilovací brikety Weber vyvíjí rovnoměrný žár, a tak umožňují lepší kontrolu teploty a tím i lepší výsledek grilování. Vyznačují se delší výhřevností a navíc je možné nedohořené brikety znovu použít.
- Použitím startovacího komínu Rapidfire si zjednodušíte zapalování briket a zkrátíte čekání na připravenost grilu na 30 minut. Případné další zapalování už nebude třeba.
- Startovací komín je totiž naplněn grilovacími briketami Weber a položen s max. 3 podpalovacími kostkami na palivový rošt.
- Zapalte podpalovací kostky. Po cca 30 minutách budou brikety žhavé a potaženy slabou šedou vrstvou popela. Pak už jen rozprostřete brikety podle potřeby na palivovém roště.
- Doporučujeme použití podpalovacích kostek Weber, které nezanechávají zápach, ani žádnou pachuť, neobsahují zdraví škodlivé látky a nevlhnou.
<= ZPĚT na stránku VŠE O GRILECH A GRILOVÁNÍ