Summit To Eat dušené hovězí ve vlastní šťávě s bramborem 803100
Složení:
Brambory (39%) / dušené hovězí
maso (10%) / mrkev (11%) / zelené fazolky (11%) / cibule (11%) / řepkový
olej, rajský protlak, kukuřičná mouka, sůl, bílý pepř.
Parametry:
Počet porcí 1
Hmotnost balení 118 g
Hmotnost po přípravě 478 g
Energetická hodnota 622 Kcal
Bílkoviny 23.5 g
Karbohydráty 45.9 g
Z toho cukry 7.6 g
Tuky 36.2 g
Z toho mastné kyseliny 5.8 g
Vláknina 9.5 g
Trvanlivost 7 let
Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku
2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxyd železa pohlcující vlhkost)
3. Do pytlíku nalejte horkou vodu a zamíchejte
4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat. Proces trvá méně než 10 minut
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku, nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů:
Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Mountain House vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
- Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například, 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
- Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.