NÁŠ BLOG
Turistické batohy MALÉ BATOHY

Péče o kotlový gril

Potřebné nářadí

Potřebné nářadí, které by mělo být vždy po ruce pro rychlé, jednoduché a pravidelné čištění grilu:

  • Grilovací kartáč      
  • Jemný čisticí prostředek, popř. Čistič grilů Weber      
  • Hubka na nádobí
  • Alumisky

Po každém grilování: čištění grilovacích roštů

Odstraňte všechny větší zbytky přichycených grilovaných pokrmů z roštu. Pokud odstraníte zbytky předem, např. papírovým kapesníkem, zkrátí to dobu vypálení grilu. Otevřte regulátory cirkulace vzduchu a zavřete poklop. Proces vypálení trvá v závislosti na míře znečištění grilu cca 10 minut. Poté očistěte ještě horký grilovací rošt čistým kartáčem. Odstraňte studený popel z kotle. Tímto zabráníte případným problémům při příštím grilování s cirkulací vzduchu.

V případě potřeby:

  • Alumisky: alumisky vyměňujte pravidelně, dbejte na jejich kvalitu. Pouze alumisky Weber mají optimální tvar a tloušťku shodnou s prostorem pro odnímatelnou misku na odkapávající tuk pod kotlem.      
  • Poklop a kotel: pravidelně čistěte vnější i vnitřní části. Zbytky tuku, připálených potravin nebo nečistoty lze ze smaltovaných částí lehce odstranit Čističem grilů Weber. Čistič navíc zanechává velmi příjemnou vůni.
  • Grilovací rošty: po každém grilování odstraňte zbytky pokrmů. Použijte Čistič grilů Weber, který rychle a efektivně odmašťuje.      
  • Odlupující se, zuhelnatělou mastnou páru odstraníte jednoduše kartáčem.
  • Nerezové plochy: použijte Čistič nerezových grilů Weber. Docílíte tak zářivého povrchu bez skvrn.

NIKDY:

Nikdy nevoskujte či nenatírejte poklop. Díky povrstvení porcelánem Váš gril nepotřebuje další dodatečnou povrchovou úpravu. Porcelán je podstatně odolnější než jakýkoli typ nátěru a vosk by se při rozehřátí grilu rozpouštěl. Chcete-li občas umýt prach a případnou špínu z grilu, použijte teplý mýdlový roztok.